Tuesday, July 15, 2014

Geninne's Art

Добре дошли в света на Geninne! Едно от любимите ми цветни кътчета :)
Geninne във Facebook и във Flickr



























Monday, July 14, 2014

Пабло Неруда

Обичам те някак необяснимо, всъщност неизразимо, по начин противоречив.
Обичам те с многобройните си нагласи на духа,
които променят състоянието си непрекъснато,
Заради... но ти вече знаеш – времето, животът, смъртта...
Обичам те в един свят, който ми е непонятен,
сред хора, за които оставам неразбран,
с противоречията на душата си, с нелогичните си постъпки,
с фаталността на съдбата, с прикритостта на желанието,
с двусмислеността на извършеното.
Дори, когато ти казвам, че не те обичам, те обичам.
Дори когато те мамя, не те мамя.
Всъщност най-съкровеният ми подтик е
да се опитам да те обичам по-добре.
Обичам те неразумно, несъзнателно, необмислено,
стихийно, инстинктивно, импулсивно, ирационално.
Всъщност нямам логични аргументи, нито дори импровизирани,
за да обоснова тази любов, която чувствам към теб,
която избликна мистериозно от нищото,
която не промени магически нищо, но чудно как,
малко по малко, някак успя да подобри най-лошото в мен.
Обичам те. Обичам те плътски, без мисъл,
от сърце, неразумно и с глава, загубила координация.
Обичам те необяснимо, без да се питам защо те обичам,
без да ме интересува защо те обичам,
без никакво съмнение защо те обичам.
Обичам те просто, защото те обичам.
Аз самият не знам защо те обичам.

Tuesday, July 8, 2014

Кюфтенца от тиквички с чеснов сос

Дойде пак време за подвизи в кухнята. Този път се спрях на кюфтенца от тиквички. Първо, защото са много вкусни, второ защото приготвянето им е сравнително лесно и трето, защото тъкмо бяхме обрали градината на баба :) Кюфтенцата правих по рецепта на майка, която за да е сигурна, че ще има вечеря на масата, на всеки 5 минути надничаше зад гърба ми... Е, в крайна сметка и вечерята се получи вкусна, и майка доволна остана, а за капак и да поснимам успях! Да ви е вкусно! :)




Продукти:

4-5 средно големи тиквички
3-4 яйца
2-3 супени лъжици брашно
сирене
копър
магданоз
чесън
кисело мляко




Приготвяне:

Тиквичките се измиват и рендосват на ситно, след което се осоляват и се оставят да престоят половин час, за да може да се изцедят от водата. Това е важно тъй като, ако не са добре изцедени при пърженето кюфтенцата се разпадат. Докато тиквичките се изцеждат може да нарежете копъра, магданоза и чесъна на ситно.




След като отцедите добре тиквичките от водата  към тях добавяте разбитите яйца, брашно,копър,магданоз и чесън. Всичко се разбърква до хомогенна смес и се осолява. Добавяте надробеното сирене и разбърквате отново. Важното е сместта, която получите да е хомогенна и с по-стегната консистенция. В случай, че не е така може да добавите още малко брашно, сирене или още едно яйце. Най-накрая с ръце оформямаме кюфтенцата и го слагаме да се пържат в предварително загрят тиган с достатъчно мазнина. Най-добре е да пържете на  средно силен котлон, като внимавате кьфтенцата да не загорят и ги обръщате навреме. Накрая заливате готовите кюфтенца със чесновия сос, който приготвяте от кисело мляко, овкусено със сол и чесън.
 И...Това е! Добър апетит!:)