Monday, August 20, 2012

Вкусна леща гореща с мента и джинджифил само за 20 мин.

Най-сетне се сдобих с пасатор, а с него и с повече мерак за готвене.
Ето една лесна и вкусна рецепта за начинаещи готвачи :))
Необходими продукти (за 3-4 порций):

1 картоф
2-3 скилидки чесън
малко пресен джиндифил
1 морков
прясна мента
червена леща
къри, сол, червен+черен пипер



Картофът, чесънът, джинджифилът и морковът се нарязват на ситно и се запържват за 2-3 мин. в олио. Добавя се предварително измитата леща и достатъчно количество вода. Следват подправките като особено важни са червеният пипер и кърито. Осолява се според собствения вкус. Вари се около 15-20 мин, като 10 мин преди да е готова се добавя измитата и нарязана мента. Накрая се пасира и се яде с мерак :)))
Bon Appétit!




No comments:

Post a Comment