Sunday, November 18, 2012

Lugano+Milano

Най-сетне успях да намеря време да си поиграя със снимковия материал от последната седмица. По-точно казано, от последния уикенд в Лугано и Милано.

Пътешествието започна тук, някъде на 9000м над морското равнище и около 5000м над Алпите.

Последва кацане в Милано и оттам около час път с автобус до Лугано, който бе избран за дестинация след като Венеция отпадна заради моментните наводнения.



Една от първите гледки, която се откри пред очите ми в Лугано беше тази! Невероятно красива природа, макар и вече попаднала под властта на цивилизацията..

 А пилците бяха навсякъде!








Втория ден успях да видя Monte Bre до половината скрит от мъгла. Гледката на есенен, дъждовен Лугано беше наистина великолепна, въпреки че кажи-речи през цялото време подгизнали си ходехме. Жалко само, че не успяхме да се качим до върха, но ще наваксаме другия път.


В неделя пътувахме с влак към Милано, откъде летяхме обратно. На фона на романтичен Лугано, Милано ми се видя като панаир!!! Навсякъде туристи, блъсканица и глъчка. Чак в повечко ми дойде! :) Като цяло обаче пътуването си заслужаваше- сменихме батерийте, порадвахме се на хубави мъже и си обещахме, че ще се върнем..



 Подът бе може би най-впечатляващ от целия търговки център, който впрочем не е създаден за "простосмъртните"..






No comments:

Post a Comment