Продукти:
4-5 средно големи тиквички
3-4 яйца
2-3 супени лъжици брашно
сирене
копър
магданоз
чесън
кисело мляко
Приготвяне:
Тиквичките се измиват и рендосват на ситно, след което се осоляват и се оставят да престоят половин час, за да може да се изцедят от водата. Това е важно тъй като, ако не са добре изцедени при пърженето кюфтенцата се разпадат. Докато тиквичките се изцеждат може да нарежете копъра, магданоза и чесъна на ситно.
След като отцедите добре тиквичките от водата към тях добавяте разбитите яйца, брашно,копър,магданоз и чесън. Всичко се разбърква до хомогенна смес и се осолява. Добавяте надробеното сирене и разбърквате отново. Важното е сместта, която получите да е хомогенна и с по-стегната консистенция. В случай, че не е така може да добавите още малко брашно, сирене или още едно яйце. Най-накрая с ръце оформямаме кюфтенцата и го слагаме да се пържат в предварително загрят тиган с достатъчно мазнина. Най-добре е да пържете на средно силен котлон, като внимавате кьфтенцата да не загорят и ги обръщате навреме. Накрая заливате готовите кюфтенца със чесновия сос, който приготвяте от кисело мляко, овкусено със сол и чесън.
И...Това е! Добър апетит!:)
No comments:
Post a Comment