Wednesday, May 11, 2016

Пилинг ръкавица от естествена коприна

Мина почти година откакто за пръв път чух за пилинг ръкавиците от естествена коприна. Първоначално ми беше трудно да си представя, какво представлява, макар че ме уверяваха, че върши чудеса.
Преди около месец, на едно изложение, попаднах случайно на щанд, където се продаваха различни натурални продукти, между които и споменатата ръкавица.
Купих си я донякъде от любопитство, донякъде и с надеждата, че наистина оказва ползотворно влияние върху кожата.


 Накратко за нея:
  • Естествената коприна е продукт, който се получава при обработка на пашкулите на копринените буби, единствено и само с помощта на водна пара. В зависимост от начина на обработване и сплитане на копринените влакна се получават тъкани с различна структура, дебелина и грубост.
 Ефект:
  • Замества химическия пилинг по един напълно естествен начин, почиства кожните пори и подобрява достъпа на кислород до кожата;
  • Спомага за изглаждане на кожния релеф и увеличава усещането за гладкост на кожата;
  • Заличава неприятните следи от стареенето на кожата (при суха и опъната кожа, бръчки, дехидратация) като премахва повърхностните слоеве на кожата и стимулира формирането на нов епидермис;
  • Спомага за активното проникване и въздействие на активните съставки на антицелулитните и хидратиращите козметични продукти;
  • Възстановява кожата и заличава видимо следите от стрии и акне;
  • Предпазва от появата на тъмни петна по кожата, които се образуват в резултат от действието на слънчевите лъчи и в комбинация със слънцезащитни кремове и лосиони допринася за дълготраен тен;
  • Въздейства благоприятно преди и след (д)епилация и спомага за правилния растеж на косъма;
Източник: тук


Моите лични впечатления от ръкавицата са много добри и бих я препоръчала на всеки, който проявява интерес.

Най-добре е да използвате ръкавицата след като сте постояли поне 5-10 мин под гореща вода (аз я ползвам след сауна).
Ръкавицата се използва без добавяне на козметични продукти (шампоан, гел душ, ексфолиант), върху влажно тяло, самата ръкавица също трябва да е навлажнена. От личните си наблюдения смятам, че е най-добре да НЕ се използва под течаща вода, а едва след като спрете душа.

Резултатите са наистина страхотни!

Кожата става ОСЕЗАЕМО по-нежна, особено след 2-3 ползване, буквално като на бебе!!! (без майтап ;) )
Друго, което ми направи много добро впечатление, е въздействието на ръкавицата върху пигментни петна (от слънчева алергия) и на други тъмни петна (белези), които обаче не са прекалено дълбоки. Тъмните петънца се повлияват много добре, като избледняват след всяко следващо ползване. За мен ръкавицата е истинско спасение, тъй като имам много чувствителна кожа и лесно получавам пигментни петна от слънцето. Няколко малки, тъмни петънца от белези, също избледняха видимо.

Важно е обаче да се внимава много (особено на лицето) за да не се протъркате! Звучи невероятно, но факт. Прекалено дълго и силно търкане на едно и също място води до протриване, което е доста неприятно (усеща се като болезнено слънчево изгаряне в следващите дни и води до зачервяване на кожата). Бъдете особено внимателни с лицето, като в дните, след като сте ползвали ръкавицата, е добре да мажете лицето си с крем със слънцезащитен фактор. Аз лично използвам крем с 50-ти фактор всеки ден след настъпването на пролетта.  

Не ползвайте ръкавицата повече от 2-3 пъти седмично, за да даде възможност на кожата да възстанови (все пак ръкавицата премахва горния, повърхностен слой на кожата).

Ръкавицата може да се поръча в интернет, като цената варира между 5 и 10 лв..

Успех и нежна кожа! :)

No comments:

Post a Comment